Gå till innehåll
Luleå Ridklubb
Luleå Ridklubb

Publicerad: 2022-12-04

Senast uppdaterad: 2023-03-05

Författare: System admin

Styrelsen 2023

Vill du komma i kontakt med oss i styrelsen? Kom gärna fram och prata i stallet eller skicka ett mail på styrelse.lrk@gmail.com

 Elisabeth Wetterlund – Ordförande

Jag ramlade in på LRK av en slump för ett par år sedan och fastnade snabbt för den triv­samma stämningen och möjligheten att vidareutvecklas även som vuxen lektionsryttare, med bra pedagoger, trevliga hästar och peppande ridkompisar. Nu rider jag flera lektioner i veckan och är gärna i stallet och pysslar.

Jag har alltid varit föreningsmänniska och går igång på att se olika kompetenser, kunskaper och erfarenheter mötas för att tillsammans skapa en livfull, livskraftig och inspirerande miljö. Det här är mitt tredje år i LRKs styrelse och mitt andra som ordförande (tack för förtroendet!)

Till vardags jobbar jag vid Luleå tekniska universitet med att utbilda framtidens världsförbättrare.

Hanna Rosehäll – Sekreterare

Jag är en hästtjej som tillbringar majoriteten av mina lediga timmar på Luleå RK. Under tidigare år har jag hopp- och dressyrtävlat på ridskolans hästar men i dagsläget syns jag mest på tävlingsplatsen i form av support till min syster. Idag är jag inte längre ridelev på ridskolan men får ändå andas en hel del häst.

Jag har suttit i styrelsen i fyra år denna vända, och tidigare också som ungdomssektionens representant.

 

 Anna Thun – Vice ordförande

Jag har passerat 50-strecket i ålder, och har stora barn som klarar sig själva. Detta gjort att jag fått mera tid för mitt stora intresse, hästar och ridning, även om jag inte ridit hela mitt liv. Är en ombörjare som återupptagit ridningen för ca 9 års sedan och rider nu flera dagar i veckan, deltar gärna på kurser och har även provat på att vara med på klubbtävling.

Gillar gemenskapen som finns i föreningar och tycker om att hjälpa till och bidra med det jag kan. I år blir det mitt tredje år i styrelsen där jag har rollen som vice ordförande.


Stina Pettersson – Kassör

Jag började rida på LRK på Bergnäset som 8-åring i början på 80-talet och sen dess har hästintresset hängt med mig även om jag genom åren haft några uppehåll utan så mycket ridning. Men det är också det jag tycker är så fantastiskt med att hålla på med hästar – det finns nåt för alla och en gemenskap oavsett om man är barn eller vuxen eller vilken nivå av ryttare (eller icke-ryttare) man är. Nu rider jag en gång i veckan på lektion, men min dotter Lova rider desto mer, så det blir mycket tid i stallet ändå.

Detta är tredje året i styrelsen, men har suttit i styrelsen även tidigare och även varit revisor. Jag vill vara med och bidra till att klubben fortsätter vara ett ställe där vi både erbjuder möjlighet att utvecklas som ryttare, och att vara en del i gemenskapen bland alla fina hästar och människor här på anläggningen!

Eva Eriksson – Ledamot

Jag är en hästtjej sedan gammalt, och har som många andra återupptagit ridningen efter ett antal långa avsuttna år. Hästar har alltid legat mig varmt om hjärtat, så när jag fick chansen att börja rida igen på LRK för ca 5 år sedan, tog jag den direkt! Rider två gånger/vecka och deltar även gärna i ridskolans dressyr­kurser. Åker även gärna längdskidor, och gillar att promenera och röra på mig. Till vardags arbetar jag som lärare på Tallkronanskolan. Har i många år jobbat på Furuparks­skolan, fram till branden då mellanstadiet flyttades.

Det här är andra året i styrelsen där jag är med i medlems­gruppen, vilket passar mig bra då jag är van och tycker om att planera aktiviteter med barn och unga. Jag tycker mycket om den trevliga, välkomnande och hjälpsamma stämningen i stallet.

Susanne Eriksson – Ledamot och ansvarig för gruppen för medlemsengagemang

Jag började rida på LRK som barn och hade hästar som intresse långt upp i tonåren. Efter ett uppehåll på många år är jag tillbaka i stallet, nu med min dotter Tove som rider och spenderar största delen av sin tid här på LRK. Jag bor på Kronan här Luleå tillsammans med min sambo, våra tre barn och hunden Maja som också brukar vara här i stallet. Till vardags jobbar jag som arbetsförmedlare och det här är mitt andra år i styrelsen.

Jag tycker att stallet är en fantastisk plats för gemenskap och vill vara med och bidra till en trygg stallmiljö där alla känner sig välkomna.

Sture Lomakka – Ledamot

55 år, tidigare egenföretagare, numera anställd projektledare i el-branschen, sambo och har tre barn. Två av dessa är utflugna och kvar i huset är då Lova, snart 18 år, som med ett brinnande intresse fört in hästen i våra liv.

En mycket trevlig gemenskap i hästlivet och på anläggningen och hoppas med min medverkan i LRK styrelse kunna bistå verksamheten med de mer praktiska och kanske inte direkt hästrelaterade frågorna.

Helena Sandling Hansen – Ledamot

Jag började rida som 8-åring fram till gymnasiet, därefter blev det ett uppehåll på 25 år. I dagsläget är jag en klassisk ”ombörjare”. Jag och min man har fyra hemmaboende barn, varav två av dem rider lektioner. Vi är även skötare på en av stallets privathästar.

Styrelsearbete är något viktigt för mig, då jag brinner för att bidra, förbättra och utveckla.

Till vardags är jag central projektledare i Försvarsmakten.

Sofi Stål – Ledamot och ansvarig för sponsorgruppen

Jag är en hästtjej som nyligen återupptagit ridningen i samband med att min dotter började rida på LRK. Jag blev varmt väl­komnad in i söndagsgänget där jag rider ”hellre än bra” och är supernöjd att jag ens tar mig över hindren på hopp­lektionerna. Men kul har jag och gillar möjligheten att som vuxen ombörjare också kunna delta på dressyrkurs.

Dottern rider lektioner och är utöver det med på allt hon kan. Vi har båda känt en fin gemenskap i klubben så för mig kändes det självklart att engagera mig i föreningen. Jag är ny ledamot i styrelsen och sammankallande för sponsorgruppen.

Till vardags driver jag eget företag inom samhällsbyggnad och är med i små och stora projekt som rör byggande i berg, som till exempel nya järnvägstunnlar.

Johanna Sjögren – Ledamot

Jag började hänga på Luleå Ridklubb hösten -21 då min dotter började att rida. Själv hade jag ingen som helst erfarenhet av vare sig hästar eller stall och jag var riktigt hästrädd! Nu 1,5 år senare vågar jag mig till och med upp i sadeln och har lite smått börjat att ta egna lektioner. Jag rider hellre än bra, men är överlycklig över min nyfunna hobby!

Till vardags jobbar jag med affärsutveckling på Almi.

Det blir mitt första år i styrelsen och jag ser fram emot att lära mig mer om samt engagera mig i den fina verksamhet som bedrivs i föreningen.

Helena Trældal – Ledamot

Jag började rida som 11-åring och gick sedan ridgymnasiet på LRK. Tävlade en del i dressyr både på ponny och storhäst under mina ungdomsår. Hade även förmånen att sköta fantastiska tävlingshästar som Tiffany och Evergreen (Evert) som innebar att jag fick resa runt i länet och se olika anläggningar. Kändes dock alltid bäst att “komma hem” till LRK!

Haft några inspel på lektionsridning under åren men nu är det framförallt markservice till dottern som rider på lektion som gäller. Gillar att engagera mig och driva förbättringsarbete såväl i mitt ordinarie jobb som kanslichef på Region Norrbotten, som privat samt i föreningsarbete.

Alice Wallander – Ledamot och ungdomssektionens representant

Detta är mitt första år i styrelsen där jag är ungdomssektionens representant.

Jag rider ridskolans ponny Joey som jag har hand om på helgerna och hoppar och tävlar Giggan. Detta är också mitt första år som ordförande i ungdomssektionen.

Att vara ordförande i ungdomssektionen ger mig erfarenheter och lärdom men det är även sjukt kul att få hjälpa till att skapa en gemenskap i stallet.

Besöksadress / Postadress

Lokmannavägen 61
974 55 Luleå

Organisationsnummer

897 000-6188

Kontakta oss

0920-628 10
info@lulearidklubb.se