Gå till innehåll
Luleå Ridklubb
Luleå Ridklubb

Info till alla LRKmedlemmar!

Äntligen är det sommarkänsla i luften efter en lång vinter! Just nu händer en hel del som är viktigt för dig som medlem att känna till.

- Nya gödselrutiner och hållbarhetsarbete

- Smittskydd

- Städdag söndag 19/5

1) Nya gödselrutiner och hållbarhetsarbete

Vi kommer börja skicka tillbaka hästgödslet till bonden som odlar hästarnas hö, för att sluta kretsloppet. För att bonden ska kunna sprida gödslet på åkrarna får det inte vara något skräp med – som plast, balsnören, gummisnoddar, eller fibrerna från underlaget i varma ridhuset och på lilla ridbanan. Därför måste vi ALLA hjälpas åt att se till att inget skräp hamnar på stora gödselstacken. Kärran från varma ridhuset och lilla ridbanan töms på en särskilt anvisad plats bredvid stora gödselplattan – se skyltar i stallet.

Vi vill också minska våra utsläpp av näringsämnen till Hertsöfjärden, främst från gödsel som läcker från hagarna. Vi genomför just nu ett LOVA-projekt (Lokalt Vattenvårdsprojekt) tillsammans med Hertsö Stalldrängar (privatstallet tvärsöver gården) – så om ni ser några personer som går runt och tittar på hur vatten rinner i dikena så vet ni varför.

Mer info om vårt hållbarhetsarbete kommer – håll utkik!

2) Smittskydd och hygien

Hjälp oss att skydda hästarna i stallet mot smittsamma sjukdomar! Det är inte bara hästar som kan smitta varandra utan vi människor kan också bära med oss virus och bakterier mellan olika hästar och stall. Om du varit i kontakt med hästar någon annanstans eller om du brukar vistas i olika stall så kom ihåg att byta eller tvätta kläder och skor mellan, tvätta händerna noga och använda olika handskar i olika stall.

Detta gäller alltid - även om ingen häst i det andra stallet är sjuk!

3) Städdag söndag 19/5 kl 11-15

På söndag är det dags för den årliga vårstädningen på LRK. Vi städar i hagar, längs vägen/diken vid gamla Lövskärsvägen, vid kolonilotterna och vägen upp till stallet. Plockar skräp på gården och gör fräscht överallt! Ta gärna med egen kratta/räfsa och handskar.

LRK bjuder på grillad korv, saft, kaffe och fika till alla som ställer upp!

Obs! Barn under 10 år bör ha sällskap av vuxen.

Vi ses i stallet!

Publicerad: 2024-05-15

Senast uppdaterad: 2024-05-15

Författare: System admin

Besöksadress / Postadress

Lokmannavägen 61
974 55 Luleå

Organisationsnummer

897 000-6188

Kontakta oss

0920-628 10
info@lulearidklubb.se