Gå till innehåll
Luleå Ridklubb
Luleå Ridklubb

Publicerad: 2022-12-11

Senast uppdaterad: 2022-12-27

Författare: System admin

Ridhusregler

Vid privathästridning vid Luleå ridanläggning gäller följande:

När ridhus och ridbanor inte är bokade för Luleå ridklubbs verksamhet eller av ridklubben inbokade aktiviteter, är privata ekipage välkomna att använda ridhus och ridbanor.

Alla ekipage som inte står på LRK eller HSD måste betalat anläggningshyra till LRK för att nyttja ridhusen och ridbanorna.

Håll god ton och visa hänsyn till varandra!

Högerregeln gäller vid möte.

Max 10 ekipage får vara i ridhuset samtidigt, utom vid hoppning då max 8 ekipage är tillåtet.

Hästen ska alltid ledas i träns med bett i ridhuset/ridbanor/ridslingan/bilvägen. Att leda i grimma är ej tillåtet.

Det är inte tillåtet att använda hörlurar vid ridning, då det är viktigt att kunna kommunicera med andra ryttare i ridhuset. Undantag kan göras om man rider för instruktör via telefon, då det är tillåtet med en hörlur i ett öra om det andra örat är fritt.

Mobiltelefon ska inte hanteras under ridning, annat än om hästen står stilla och hålls av person på marken.

Bokning av ridhus
Medlemmar som står uppstallade på anläggningen får boka ridhus och ridbanor på boka.se/lulearidanlaggning. Samma ekipage får boka max 2 ggr/vecka. Hoppningens bokning får vara max 1 ½ timme och får förlängas enbart om mer än 6 ekipage deltar i bokningen, med 1 timme. Bokning ska senast 24 timmar innan. Ridhuset är öppet för andra ekipage under dessa bokningar, både för hoppning och dressyr.


Hoppning ska bokas i förväg, för allas vetskap. De som vill hoppa samma tid, samarbetar om övningen, den som har bokat är ansvarig och den man vänder sig till för få veta vad som är planerat. Ekipage som ej önskar hoppa men rider i ridhuset ska visa hänsyn till hoppande ekipage.

Organiserad träning
Vid organiserad träning för externa tränare bokas hela ridhuset, och det är då inte tillåtet för andra ryttare att rida i ridhuset. Bokning sker via Luleå ridklubb och träningen ska vara öppet för alla på anläggningen att anmäla sig till.


Egen träning
Vid egen träning i ridhuset är det tillåtet att ha med egen instruktör/tränare. Tänk på att man inte kan reservera en del av ridhuset för sin egen ridning, utan alla ekipage i ridhuset har samma rätt att rida och får visa hänsyn till varandra, så träningen fungerar bra för alla parter.

Valfri ridning
Innan kl. 15 på vardagar och på helger får valfri ridning ske i ridhusen.

Hoppning
Kalla ridhuset får användas för hoppning på onsdagar och torsdagar mellan kl. 15-21, samt vardagar innan kl 15 och på helger.

Hoppning SKA bokas i förväg. Den som bokat har ansvaret för övningen, vill man vara med och hoppa kontaktar man den som bokat.
Vid bokning får man inte neka andra att rida eller delta i hoppningen, upp till 8 ekipage i ridhuset.

Dressyr
Kalla ridhuset får användas för dressyr på måndagar och tisdagar mellan kl. 15-21 och under den tiden ska ridhuset vara fritt från hinder och bommar.


Löshoppning
Löshoppning måste alltid bokas i förväg och får ske måndag - torsdag före kl. 15.00 samt på söndag efter kl. 15. Undantag kan ske om ridhuset harvas direkt efteråt på helgen.

Lösa hästar i ridhuset
Hästar får släppas lös i ridhuset när ingen annan är där och kommer någon måste hästen direkt fångas in. Dock får inga hästar springa lös från fredag till söndag kl. 15.


Longering/tömkörning
Longering/tömkörning får ske vardagar före kl. 15.00 samt helger i kalla ridhuset. Longering är inte tillåten i varma ridhuset.

Övrig tid får man longera/tömköra om det är ok för övriga som är i ridhuset. Om man påbörjat longering och någon kommer in som inte vill, ska man avsluta på 5-10 min.

Besöksadress / Postadress

Lokmannavägen 61
974 55 Luleå

Organisationsnummer

897 000-6188

Kontakta oss

0920-628 10
info@lulearidklubb.se