Gå till innehåll
Luleå Ridklubb
Luleå Ridklubb

Publicerad: 2022-12-04

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: System admin

Styrelsen 2024

Styrelsen i Luleå Ridklubb är den grupp medlemmar som fått övriga medlemmars förtroende att driva och utveckla föreningen. Styrelsen väljs på årsmötet, leder föreningen till nästa årsmöte och verkställer de beslut som medlemmarna fattat vid mötet. Styrelsens roll är att vara strategisk och tänka framåt. Den dagliga driften och detaljbeslut om t.ex. hästar, lektioner och personal ansvarar verksamhetschefen för.

Här kan du läsa mer om arbetet i styrelsen, vem som kan vara med och vad vi gör Pdf, 117.4 kB..

Vill du komma i kontakt med oss i styrelsen? Kom gärna fram och prata i stallet eller skicka ett mail på styrelse.lrk@gmail.com

 Elisabeth Wetterlund – Ordförande

Jag hamnade på LRK av en slump för ett par år sedan och fastnade snabbt för den trivsamma stämningen och möjligheten att vidareutvecklas även som vuxen lektionsryttare, med bra pedagoger, trevliga hästar och peppande ridkompisar. Nu rider jag flera lektioner i veckan och är gärna i stallet och pysslar.

Jag har alltid varit föreningsmänniska och går igång på att se olika kompetenser, kunskaper och erfarenheter mötas för att tillsammans skapa en livfull, livskraftig och inspirerande miljö.

Det här är mitt fjärde år i styrelsen och mitt tredje som ordförande.

Till vardags jobbar jag vid Luleå tekniska universitet med att utbilda framtidens världsförbättrare.

Helena Trældal – Sekreterare och ansvarig för cafégruppen

Jag började rida som 11-åring och gick sedan ridgymnasiet på LRK. Tävlade en del i dressyr både på ponny och storhäst under mina ungdomsår. Hade även förmånen att sköta fantastiska tävlingshästar som Tiffany och Evergreen (Evert) som innebar att jag fick resa runt i länet och se olika anläggningar. Kändes dock alltid bäst att “komma hem” till LRK!

Haft några inspel på lektionsridning under åren men nu är det framförallt markservice till dottern som rider på lektion som gäller. Gillar att engagera mig och driva förbättringsarbete såväl i mitt ordinarie jobb som kanslichef på Region Norrbotten, som privat samt i föreningsarbete.

Anna Thun – Vice ordförande och ansvarig för medlemsgruppen

Jag har passerat 50-strecket i ålder, och har stora barn som klarar sig själva. Detta har gjort att jag fått mera tid för mitt stora intresse, hästar och ridning, även om jag inte ridit hela mitt liv. Är en ombörjare som återupptagit ridningen för ca 9 år sedan och rider nu flera dagar i veckan, deltar gärna på kurser och har även provat på att vara med på klubbtävling.

Gillar gemenskapen som finns i föreningar och tycker om att hjälpa till och bidra med det jag kan. I år blir det mitt fjärde år i styrelsen där jag har rollen som vice ordförande.


Johanna Sjögren – Kassör och ansvarig för ekonomigruppen

Jag fick upp ögonen för hästar i samband med att dottern började rida 2021. Jag hade ingen som helst erfarenhet av vare sig hästar eller stall så både jag och dottern var väldigt nervösa inför första ridlektionen. Väl på plats så visade det sig att det här fanns gott om hjälp att få och inga frågor verkade för dumma. Ridläraren lotsade de nya eleverna och deras föräldrar med sådan värme, humor och trygghet, att jag lyckades glömma att jag var hästrädd för en liten stund. Ganska snabbt seglade ridningen upp som dotterns favoritsysselsättning och till och med jag har vågat mig upp på hästryggen vid några tillfällen.

Till vardags jobbar jag som företagsrådgivare på Swedbank och det blir mitt andra år i styrelsen och mitt första år som kassör. Jag ser fram emot att fortsätta lära mig mer om, samt engagera mig i, den fina verksamhet som bedrivs i föreningen!

Susanne Eriksson – Ledamot

Jag började rida på LRK som barn och hade hästar som intresse långt upp i tonåren. Efter ett uppehåll på många år är jag tillbaka i stallet, nu med min dotter Tove som rider och spenderar största delen av sin tid här på LRK.

Till vardags jobbar jag som arbetsförmedlare och det här är mitt tredje år i styrelsen.

Jag tycker att stallet är en fantastisk plats för gemenskap och vill vara med och bidra till en trygg stallmiljö där alla känner sig välkomna.

Ulrika Hagman – Ledamot

LRK har varit en bas i olika perioder i livet. För många år sedan under tiden som student, därefter en plats med barnen. Det känns naturligt att kliva in och bidra i styrelsen i år, i en sport som jag älskat sen jag bokstavligen började gå.

Den stora fördelen med ridskolan är att den är öppen och ger möjligheter för alla att bekanta sig med hästar och ridning. För mig är även den personliga relationen med hästen viktig - varje häst har något att lära sig av. Kanske dax att hoppa upp i sadeln igen!

Till vardags jobbar jag just nu med stora projekt där varje dag präglas av att se var det finns möjligheter och hur vi hittar lösningar framåt.

Mira Kagre – Ledamot och ansvarig för marknad- och kommunikationsgruppen

År 2019 flyttade jag till Luleå från Falun för att plugga och saknade allt som hade med hästar och ridning att göra. 2020 hamnade jag så på Luleå ridklubb och idag rider jag lektion två gånger i veckan och gillar även att delta på kurser och aktiviteter. Jag trivs i stallet och vill bidra till att andra också gör det!

Detta är mitt första år i styrelsen och mitt huvudsakliga ansvarsområde kommer att vara marknad och kommunikation.

Jag hoppas att jag ska kunna bidra med nya idéer och engagemang som driver föreningen framåt!

Sture Lomakka – Ledamot

56 år, tidigare egenföretagare, numera anställd projektledare i el-branschen, sambo och har tre barn. Två av dessa är utflugna och kvar i huset är då Lova, 18 år, som med ett brinnande intresse fört in hästen i våra liv.

En mycket trevlig gemenskap i hästlivet och på anläggningen och hoppas med min medverkan i LRK styrelse kunna bistå verksamheten med de mer praktiska och kanske inte direkt hästrelaterade frågorna.

Tove Nordbrandt – Ledamot och ungdomssektionens representant

Hejsan, mitt namn är Tove och jag är 16 år gammal! Detta är mitt tredje år i ungdomssektionens styrelse. I år sitter jag som ordförande vilket jag ser fram emot! Jag är också ungdomssektionens representant i LRKs styrelse.

Jag brukar hänga i stallet och rider även på ridskolan. Min favoritponny är Elwis som jag även tränar och tävlar med. Jag ser fram emot att ses på framtida aktiviteter med US och i stallet.

Stina Pettersson – Ledamot

Jag började rida på LRK på Bergnäset som 8-åring i början på 80-talet och sen dess har hästintresset hängt med mig även om jag genom åren haft några uppehåll utan så mycket ridning. Men det är också det jag tycker är så fantastiskt med att hålla på med hästar – det finns nåt för alla och en gemenskap oavsett om man är barn eller vuxen eller vilken nivå av ryttare (eller icke-ryttare) man är. Nu rider jag en gång i veckan på lektion, men min dotter Lova rider desto mer, så det blir mycket tid i stallet ändå.

Detta är fjärde året i styrelsen, men har suttit i styrelsen även tidigare och även varit revisor. Jag vill vara med och bidra till att klubben fortsätter vara ett ställe där vi både erbjuder möjlighet att utvecklas som ryttare, och att vara en del i gemenskapen bland alla fina hästar och människor här på anläggningen!

Sofi Stål – Ledamot

Jag är uppvuxen med ridning och hästar som hobby men har haft ett långt uppehåll tills dottern började rida. Vi blev varmt välkomnade till LRKs fina gemenskap och började ganska snabbt hjälpa till med det vi kunde. Detta är tredje året i styrelsen där jag leder LRKs utvecklings­projekt som ska främja långsiktig hästvälfärd. Målet är att hästarna ska kunna gå ute året om i flock med tillgång till vintervatten och ligghallar.

Vi har vår ponny Duke i LRKs stall och ni hittar mig på ponnysidan nästan varje dag. Jag hjälper gärna till att visa hur det fungerar här hos oss men också allmänt prat om hästar och hästvälfärd.

Till vardags driver jag eget företag inom samhällsbyggnad och är med i små och stora projekt som rör byggande i berg, som till exempel nya järnvägstunnlar.

Erik Sundqvist – Ledamot och ansvarig för anläggningsgruppen

Uppvuxen med hästar hemma på gården i Vuollerim där jag ursprungligen är ifrån. Vår familj har idag 2 ponnysar som står uppstallade på HSD, Grace och Chablis som döttrarna Alice och Lisa rider på och vi har haft ponny i ca 3 år nu. Jag är inte på hästryggen något utan sköter mer sysslor och engagerar mig på annat sätt kring stallet och trivs bra med det.

Detta blir mitt första år i styrelsen för LRK och jag kommer jobba mycket med anläggningsfrågor i styrelsen. Sitter också med i styrelsen för HSD, Hertsö StallDrängar som ledamot.

Till vardags jobbar jag som VD på ett åkeri i Luleå.

Besöksadress / Postadress

Lokmannavägen 61
974 55 Luleå

Organisationsnummer

897 000-6188

Kontakta oss

0920-628 10
info@lulearidklubb.se