Gå till innehåll
Luleå Ridklubb
Luleå Ridklubb

Publicerad: 2022-11-27

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: System admin

Ridskolan

Ridskolan är den största verksamheten inom Luleå Ridklubb. Vi erbjuder lektionsridning på ponny och häst, avsutten verksamhet, kurser, träningar och läger på alla nivåer - från nybörjare till tävlingsryttare.

Ridskolan har idag totalt runt 30 hästar. Vi har både ponnyer i storlek B-D, och storhästar i storlek 150-175 cm. Läs mer om våra hästar och ponnyer här.

På ridskolan har vi anställda ridlärare, stallpersonal, vaktmästare, lokalvårdare och caféansvarig. Läs mer om vår personal här.

Vill du börja rida eller har frågor om ridskolan? Maila till info@lulearidklubb.se

En av Luleås största ungdomsgårdar

Till ridklubben kommer många även när de inte rider lektion, tar hand om hästarna och umgås med varandra. Barnen är i stallet lovdagar och helger. Det är få sporter som kan erbjuda denna typ av vistelse tillsammans med vuxna. Det som är unikt för ridskolan är att vuxna och barn umgås på lika villkor och för hästarnas skull. På ridskolan skapas bryggor mellan generationer.

Föreningen har en aktiv ungdomssektion som ordnar aktiviteter året om för medlemmar mellan 6 och 26 år. Läs mer om ungdomssektionen här.

Vi är stolta över

  • Att vi är en av Svenska Ridsportförbundet kvalitetsmärkt ridskola med välutbildad personal och välutbildade hästar
  • Att vi har en välfungerande verksamhet för funktionshindrade
  • Att vi i princip varje helg har en mängd olika aktiviteter utöver lektionsverksamheten och ofta aktiviteter och tävlingar på hög nivå som gör att folk från alla delar av länet, Västerbotten, Norge och Finland kommer till oss
  • Att vi har stor efterfrågan på ridplatser
  • Att våra kurser och läger snabbt blir fullbokade
  • Att barn och vuxna trivs hos oss och söker sig till vår förening


Besöksadress / Postadress

Lokmannavägen 61
974 55 Luleå

Organisationsnummer

897 000-6188

Kontakta oss

0920-628 10
info@lulearidklubb.se